Publicacions

MUSEU D’HISTÒRIA DE MANACOR. FA 80 ANYS QUE FEM HISTÒRIA

AUTORS TEATRALS MANACORINS I LES SEVES OBRES

Catàleg dels autors teatrals manacorins (S.XVIII-1950) i les seves obres. Edició en motiu de l'exposició produïda en 2008 "S'aixeca el teló. Teatre a Manacor"

MUSEU D’HISTÒRIA DE MANACOR. FA 80 ANYS QUE FEM HISTÒRIA

CENT ANYS DE SON PERETÓ: DESCOBRINT EL PASSAT CRISTIÀ

En 2012 es van complir 100 anys de descobriment del jaciment arqueològic de Son Peretó, per celebrar el centenari es va realitzar l'exposició “Cent anys de Son Peretó: Descobrint el passat cristià. Aquest catàleg recull els textos i les fitxes de catalogació dels materials exposats en l'exposició.

COL·LECCIÓ BACUS

COL·LECCIÓ BACUS, edició del Museu d’Història de Manacor i l’Associació d’Amics del Museu d’Història de Manacor

CONTARELLES SOBRE COVES DE MANACOR

CONTARELLES SOBRE COVES DE MANACOR

Contarelles sobre algunes de les coves més conegudes de Manacor, la Cova del Pirata, sa Cova donis Diners, sa Cova del Pelats, sa Cova d'en Perregó i cova del Drac. Textos recopilats per l'Associació d'Amics del Museu de Manacor per a l'exposició produïda en 2016 "Cuevas de Manacor. De la prehistòria al turisme."

CONTARELLES SOBRE COVES DE MANACOR

D’OLÍMPIA A MANACOR. Breu repàs per l’esport

Aquest llibre no és un recull històric exhaustiu de l’evolució dels esports a Manacor, però sí que és l’evidència de petites històries que formen la pràctica esportiva que s’ha desenvolupat durant el s. xx.

Guia per a la visita

Guia per a la visita

Aquest llibre vol ser un complement a la visita que realitzarem en el Museu per fixar-nos en aspectes i objectes que a vegades passen desapercebuts. 


Els apartats que hi ha a la guia expliquen aspectes de la Torre dels Enagistes, aquest meravellós edifici gòtic que conté el museu, i aspectes sobre la trajectòria del Museu com a institució després de quasi cent anys d'existència.


Continua amb un recorregut per les sales existents i per les que en el futur esperam tenir, ja que la nostra col·lecció abasta des de l'època prehistòrica fins a l'època contemporània. Aquest discurs cronològic recalca els esdeveniments més importants de cada període i fa un tast d'una sèrie de peces que consideram representatives.


Com a institució arrelada en el territori sortim del Museu per donar-vos a conèixer la resta d'equipaments que gestionam, el molí d'en Fraret i els jaciments de Sa Farinera, s'Hospitalet Vell i Son Peretó. I si el que t'agrada és el patrimoni de bon de veres també et convidam a visitar la Torre del Palau i la farinera industrial d'en Beió.

CONTARELLES SOBRE COVES DE MANACOR

MANACOR: LA VIDA EN ÈPOCA MEDIEVAL

Es recull tota la informació de l'exposició produïda en 2012 "Manacor. La vida en l'època medieval" a través de dues vies: per una part, la vida a Mallorca en aquesta època des del punt de vista econòmic i social, amb especial ressò en el cas de Manacor. Per altra, la conformació, a partir del s. xiv, de les grans possessions de Manacor. A partir de les dades històriques, de la documentació d’arxiu i fotogràfica es va mostrar com s’organitzaven aquestes grans cases, qui hi vivia i com era el dia a dia dels seus habitants.

MUSEU D’HISTÒRIA DE MANACOR. FA 80 ANYS QUE FEM HISTÒRIA

MUSEU D’HISTÒRIA DE MANACOR. FA 80 ANYS QUE FEM HISTÒRIA

L'any 2006 es va celebrar el 80 aniversari de la creació del Museu d'Història de Manacor. Per aquest motiu es va produir l'exposició “Fa 80 anys que fem Història”. Aquest catàleg és fruit del treball de recerca i de revisió de les col·leccions.

PECES DEL MES

PECES DEL MES

En el Museu d'Història de Manacor comptem amb l'activitat de la Peça del Mes, que té com a objectiu aprofundir en l'estudi d'objectes que normalment romanen en els magatzems. Es recull en aquest llibre les fitxes dels investigadors de la Peça del Mes realitzades des de 2006 a 2012.

Promontorios y murallas. Los asentamientos costeros de la edad de bronce en Mallorca y Menorca

Promontorios y murallas. Los asentamientos costeros de la edad de bronce en Mallorca y Menorca

Aquest catàleg mostra els resultats de les investigacions desenvolupades des de 2011 fins al 2018 pels membres de l'equip d'arqueòlegs del projecte "Entre Illes" als jaciments costaners de Cala Morell (Ciutadella) i de sa Ferradura (Manacor). El projecte té com a objectiu recollir noves dades sobre els assentaments de l'edat del bronze situats prop del mar. Aquest projecte ha estat impulsat per l'Associació d'Amics del Museu d'Història de Manacor, l'Ajuntament de Manacor i l’Ajuntament de Ciutadella, amb el suport econòmic dels Consells de Menorca i Mallorca.

L'exposició realitzada en el 2017 i 2018 a Ciutadella i Manacor va comptar amb un bon nombre de peces arqueològiques recuperades als dos jaciments estudiats, algunes d'elles excepcionals dins de la prehistòria de les illes Balears. . Aquesta és una època cabdal de la nostra història, ja que és el moment en el qual sorgeix la primera cultura autòctona de les illes, la de les

SIMÓ BALLESTER: UN MANACORÍ A L’ALÇAMENT FORÀ

SIMÓ BALLESTER: UN MANACORÍ A L’ALÇAMENT FORÀ

El manacorí Simó Ballester, lo Tort Ballester, és la figura indiscutible del moviment revolucionari de l’Alçament Forà. Amb aquest llibre ens apropàrem a un dels personatges cabdals de la història de Manacor.

SIMÓ BALLESTER: UN MANACORÍ A L’ALÇAMENT FORÀ

Vens a costureta? L’EDUCACIÓ A MANACOR

Textos de l'exposició produïda en 2009 "L'educació a Manacor fins a l'any 1950". A partir de la recerca realitzada a l’arxiu municipal, biblioteca, col·leccions particulars i amb la cessió d’objectes particulars es va mostrar una imatge cronològica del que va ser l’educació al llarg del temps. L’exposició va ser un homenatge a tota la gent que ha ensenyat i educat als nins i nines al llarg dels segles, una mostra de com eren les escoles rurals, de com i què s’ensenyava...