Tallers

Jugant amb els Nunis

DESCRIPCIÓ

Es tracta d’un taller sobre l’època medieval aprofitant el casal dels Nunis, és a dir, la família que durant tota l’època medieval va ser la propietària de la torre dels Enagistes, que és la seu del Museu d’Història de Manacor.

Weitere Informationen

Gimcana en el museu

DESCRIPCIÓ

A partir d’una gimcana que va per les diferents sales del Museu aprendrem quins són els objectes que conformen les sales i quins són els períodes històrics que representen els objectes.

Els alumnes a través d’un joc de pistes i endevinalles han d’anar superant diferents proves que els faran conèixer els diferents professionals que treballen en el Museu.

OBJECTIUS

Fomentar el respecte cap al patrimoni.

Conèixer els diferents professionals que fan possible que s’expliquin històries en el Museu.

Weitere Informationen

Jugant entre pedres

DESCRIPCIÓ

El taller es basa en el jaciment de s’Hospitalet Vell. És en aquest jaciment on es troben quatre navetes excavats i restaurats que ens serviran de marc per desenvolupar la nostra activitat. El tema escollit és la cultura pretalaiòtica o les navetes; concretament, la vida quotidiana dels pobladors de Mallorca d’aquesta època de la prehistòria i la seva relació amb les coses més quotidianes.

L’activitat consta de dues parts ben diferenciades:

Weitere Informationen

Jugant amb els romans

DESCRIPCIÓ

El joc és una forma de representació social i els nins i nines són amb els seus jocs un reflex del món que els envolta. La paraula llatina ludus significa joc i, com a tal, és una activitat que han fet els més petits des de temps immemorials.

A partir de l’exposició «Jugant amb els romans», realitzada l’any 2008, s’han recuperat els jocs romans per explicar en aquest taller la forma de vida dels romans.

OBJECTIUS

Apropar els jocs d’època romana als nins i nines.

Weitere Informationen

TIC TAC El pas del temps

DESCRIPCIÓ

Una definició adequada per al concepte temps és la que dona Piaget quan afirma que el temps és la coordinació dels moviments i no pot ser percebut i concebut independentment dels éssers o dels esdeveniments que l’umplen. El temps que estudien les ciències socials i la història és el temps que expressa els canvis en les persones, les coses, les societats, el present, el passat i el futur.

En aquest taller treballarem el concepte temps a través de nocions generals com l’alimentació, els mitjans de transports, els oficis, la moda i l’art.

Weitere Informationen

Mosaics: Trencaclosques de pedra

DESCRIPCIÓ

A l’antiguitat el mosaic era un element decoratiu de luxe que permetia construir paviments més frescos per combatre la calor de l’estiu. Es tractava de catifes molt valuoses que imitaven el realisme i la perspectiva pictòrica. De fet, eren pintures de pedra. Per a la gent que tenia mosaics cars i estèticament imaginatius constituïa un símbol de riquesa i servia per fer ostentació.

Weitere Informationen

El cicle de la vida

DESCRIPCIÓ

La secció etnogràfica del molí d’en Fraret recull un patrimoni ampli i ric que ens mostra com era la vida dels nostres padrins. En aquest taller es farà una gimcana per aprendre quines eren les tasques que es feien a cada època de l’any, i es veurà quines eren les eines emprades i com es realitzaven aquestes tasques.

OBJECTIUS

Mostrar el canvi en l’estil de vida dels mallorquins.

Descobrir quines eines s’utilitzaven en el dia a dia.

Conèixer com antigament les estacions marcaven la vida de la gent.

Weitere Informationen

El meu primer museu

L’activitat consisteix en una primera aproximació a un Museu amb els ulls dels nins i nines de 3 a 6 anys.

Aquesta activitat s’estructura de la manera següent:

  1. Visita guiada al Museu.
  2. Contar contes de la prehistòria i dels arqueòlegs per explicar quines col·leccions tenim en el Museu de Manacor.
  3. Tocar les rèpliques de les peces que veuen a les vitrines i establir un diàleg sobre el seu ús.
  4. Elaborar un mural amb aquarel·la a partir del conte del Myotragus.

Objectius:

Weitere Informationen

El bosc encantat

L’activitat consisteix en una primera aproximació a un museu amb els ulls dels nins i nines de 3 a 6 anys.

A partir de l’explicació del que és un museu, desenvoluparem el següent itinerari:

Weitere Informationen

Les caixes del temps

El taller consisteix a resoldre tots els misteris de la «caixa del temps». Els alumnes en subgrups tendran una caixa cada grup, dins la qual hi haurà una sèrie de proves que han d’anar resolent amb l’ajuda del que trobaran dins el molí. Cada prova està vinculada amb una matèria del currículum educatiu i un racó del molí. La intenció del taller és que els alumnes aprenguin què és l’etnologia i que alhora apliquin els seus coneixements previs a una secció del molí.

Objectius:

Weitere Informationen

Manacor des de la Torre del Palau

L’activitat consisteix a observar Manacor des d’una perspectiva diferent a l’habitual, el terrat de la torre del Palau. L’activitat es divideix en dues parts. A la primera part es parlarà inicialment de la perspectiva en la pintura. Després s’explicarà la importància de la llum i les peculiaritats de la de Mallorca. Des del segle XIX són molts els pintors i viatgers que han vengut a la recerca d’aquesta qualitat per tal de plasmar-la als seus llenços.

Weitere Informationen

El món medieval malloquí a través de la pintura

Es tracta d’un taller sobre l’època medieval aprofitant com a espai la torre del Palau, únic vestigi del que va ser el Palau dels Reis de Mallorca a Manacor durant el Regne Privatiu. Es pretén que els nins i nines coneguin aquest moment històric d’una manera original i divertida. Després de realitzar una breu introducció, iniciaran un viatge en el temps gràcies a l’art de la pintura.

Objectius:

Weitere Informationen