La veu dels joves en el museu

Hackeig en Marxa

 Desbarata el teu Museu local

 Visitem o no els museus, constitueixen un dels pilars de les narratives comunes. Espais que sovint ens resulten freds i desgastadors, tenen rellevància per un sector molt concret de la població i la resta sovint no la tenim gaire en compte. Aquesta bretxa entre institució i comunitat impedeix que els museus escoltin les necessitats i perspectives de les noves generacions, i es perd l’oportunitat d’expressar les idees i històries que tenim per contar. 

 I que et semblaria un museu que et faci sentir part de l’exposició? Que et convidi a fer-lo teu i contar-ho d’una altra manera. Com ho faries?Proposam ajuntar-mos uns dissabtes matins per investigar-ho. Per pensar noves estètiques, formes i relats per convertir els museus locals en espais més rellevants per nosaltres. Podrem veure els diferents espais voltant l’illa, amb recursos posats a la nostra disposició per proposar una activitat al museu.

 

A qui va dirigit?

  • Cercam a joves d’entre 16 i 30 anys (inclòs).
  • Volem ampliar les veus que ressonen en els museus:

Cercam persones de totes les disciplines i experiències vitals.

Persones de grups culturals o identitaris que històricament han estat marginalitzats als museus.

Gent amb condicions físiques, sensorials o cognitives que ofereixin una manera diferent d’interactuar amb el seu entorn.

  • Persones amb temps i ganes per ajuntar-se amb altres veus crítiques presencialment a un mateix espai, i compromís per assistir al llarg del procés.

 Què oferim?

  • Ens ajuntarem els petits grups dels diferents pobles a sessions conjuntes que rotaran per 7 museus de Mallorca.
  • Farem visites als nostres museus locals per anotar les nostres impressions de quines històries es conten i quines s’ometen, quins missatges transmeten l’exposició i com ens sentim dins l’espai.
  • Després d’haver compartit aquestes reflexions, començarem a pensar en la nostra nova proposta d’activitat museística.
  • Per fer-ho, hi haurà un acompanyament amb tallers de:

Cocreació artística

Activisme 

Una sessió oberta a les necessitats del grup

  • En reconeixement de la nova proposta creada, vos convidarem a un bon soparillo conjunt.

On ho farem?

El projecte és una col·laboració entre aquests 7 museus, les sessions es desenvoluparan dins d’aquests espais i la proposta museística resultant rotarà per aquests espais.

Quan ho farem? 

Cada dos dissabtes, de 11:00-14:00. Les localitats de cada sessió es comunicaran més envant. La primera sessió serà dissabte, dia 5 d’octubre al Parc Arqueològic des Puig de na Morisca, a Calvià